Tinerii Jurnalisti din Moldova invata despre Sida

 

Acesta a fost unul din sloganele a 31 de tineri jurnalisti aflati la STAGIUL DE FORMARE „TINERII JURNALIŞTI INFORMEAZĂ DESPRE HIV/SIDA” ,implementat de Centrul Naţional de Resurse pentru Tineri (CNRT), cu suportul UCIMP din grantul Fondului Global pentru combaterea SIDA, TB şi Malariei Şi Fondului ONU pentru Populaţie.

 Tinerii jurnalisti din diferite colturi ale Moldovei au abordat subiecte ca HIV/SIDA,Sanatatea Reproductiva,ITS(Infectiile cu Trasmitere Sexuala),Metodele de contraceptie,scrierea corecta a unui articol,cifrele in jurnalism etc.

 Ca facilatori i-am avut alaturi pe dra.Anna Susarenco Reprezentatul Retelei Educatorilor de la Egal la Egal,Y-PEER Moldova.

Igor Guzun Director Angentia de comunicare ,,URMA ta”.

Aurelia Guzun,specialist in comunicare.

 De la formatorii nostri am aflat multe lucruri importante care inca nu le stiam.

Anna Susarenco nascuta in Sipoteni,Calarasi; in prezent studenta in anul II la Relatii Economice-Sociale din Chisinau.Pentru ea totul a inceput in 2002 fiind voluntar de la Egal la Egal astazi reprezinta Y-PEER in Moldova si este PEER Educator.

,,M-am  bucurat  enorm  fiindca  am  fost  formatoarea  acestui  training si  am putut intalnit tineri dornici de a scrie articole bune,de a informa alti tineri despre SR,Hiv/Sida.Consider ca mai am de lucru ca facilator si vreau sa cunosc cati mai multi tineri interesati de problemele actuale ale tinerilor.Incurajez cati mai multi tineri sa scrie in Buletinul  electronic ,,Fara Tabu” despre teme necesare tinerilor.

 La sfarsitul trainingului toti jurnalistii au primit certificat prin care se confirma participarea la stagiul de formare ,,Tineii Juranlisti Informeaza Despre Hiv/Sida” si au promis ca vor  scrie articole,vor face emisiuni radio si Tv prin care se informeze tinerii dar persoanele adulte cum sa se protejeze de ITS,Hiv/Sida.

Personal sunt foarte incantata de la acest training si ma bucur ca am participat.Cel mai mult mi-au placut temele abordate,facilatorii si tinerii jurnalisti.Sper ca Hiv/Sida sa faca cat mai putine victime in randul tinerilor dar si a celor maturi.

 Tinerii sunt viitorul de maine,voi puteti decide cursul vietii voastre,spuneti NU  Hiv/Sida, spuneti NU indiferentei,doar noi putem salva trecutul si viitorul omenirei.

3 răspunsuri

  1. Spune nu-SIDA..cu acest cuvint ne am luat ramas bun…datorita facilitatorilor …acum suntem altii..informatii si plini de soluti la orice intrebare

  2. 🙂 multe succese in continuare!

Lasă un comentariu